Nieuws

Koninklijk bezoek

16 Dec 2021

900 jaar norbertijnen? Dat verdient ook koninklijke wensen, zo moet men in Laken gedacht hebben.

Klok Hugo in Averbode

16 Dec 2021

De feestelijke klanken rond 900 jaar norbertijnen zullen in de toekomst nog mooier klinken nu de abdijkerk van Averbode een klok rijker is.

Finissage rondreizende expo 900 jaar norbertijnen

05 Nov 2021

Feestelijke afsluiter van de rondreizende tentoonstelling '900 jaar norbertijnen' op vrijdag 19 november om 20u in de Sint-Antonius Abtkerk van Wolfsdonk.

Laatste weken van de reizende ten­toon­stelling: Hulshout en Wolfsdonk

27 Oct 2021

Een rondreizende tentoonstelling toont al enkele maanden het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Tot 31 oktober is deze nog te zien in Hulshout in het Ceusterhuysje, Netestraat 2. Eindbestemming is de kerk in Wolfsdonk van 5 tot 21 november.

9 x 900 gratis Averbode producten

26 Oct 2021

Feest in Het Moment, het belevingscentrum van de Abdij van Averbode: naar aanleiding van het jubeljaar 900 jaar norbertijnen, klinkt op zaterdag 9 oktober 2021 het startschot voor 9 feestweken in Het Moment. 9 weken lang worden er elke week 900 Averbode producten weggegeven.

OXOt! winnaars kunst­wedstrijd OPUS BONUM

26 Oct 2021

De vzw OXOt! Westerlo organiseerde begin oktober een kunstwedstrijd OPUS BONUM in het teken van 900 jaar norbertijnen. Zowel een professionele jury als het publiek hebben, na een tentoonstelling van drie dagen, de werken beoordeeld. Elke Matthijs, Jelle Hendrickx en Max Chung zijn er als winnaars uitgekomen.

Steun onze lokale onder­nemers, en win zelf een mooi feest­arrange­ment!

22 Jun 2021

Door 6 stempels te verzamelen bij lokale ondernemers in de Merode kunnen deelnemers een mooi feestarrangement winnen.

Zin in een ten­toon­stelling? Keuze te over!

08 Jun 2021

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de norbertijnen in het Merodegebied, dan is het een goed idee om één van de tentoonstellingen te bezoeken die onze partners dit jaar in petto hebben. We zetten hier alle tentoonstellingen voor u op een rijtje.

Norber­tijnen­expo reist door acht Merode-gemeentes

07 Jun 2021

Cultuur & Erfgoed de Merode organiseert een mooie expo die rond gaat in de verschillende gemeenten en vaak te bewonderen is op een erfgoedlocatie. Een rondreizende tentoonstelling toont het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Deze expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek.

Wandelen en yoga zetten traditie van verstilling en zingeving verder

27 May 2021

In de uitgestrekte natuur van het Merodegebied ervaar je stilte en rust. Geen toeval, de traditie van verstilling, onthaasting en zorg gaat hier vele eeuwen terug. Het landschapspark koestert stilte zelfs als erfgoedwaarde. Ter gelegenheid van het feestjaar 900 jaar norbertijnen geven Yoga Natuurlijk, Stiltewandelingen Steven De Winter en de gemeente Westerlo deze traditie een hedendaagse invulling.

Onzeker­heden corona spelen activitei­ten feest­jaar parten

28 Apr 2021

Door de coronacrisis zien de organisatoren van activiteiten in het kader van het feestjaar 900 jaar norbertijnen zich genoodzaakt het programma in het kader van 900 jaar norbertijnen licht aan te passen. De rondreizende tentoonstelling die in mei van start zou gaan, verhuist naar later op het jaar.

Feestjaar 900 jaar norber­tijnen mist zijn start niet

28 Apr 2021

Op woensdag 28 april werd de aftrap gegeven voor het feestjaar ‘900 jaar norbertijnen in de Merode’. Een hele dag lang konden we rekenen op heel wat media-aandacht van kranten, tijdschriften, radio en tv. En dat vanuit de verschillende provincies. Klap op de vuurpijl was Radio 2-presentator David Van Ooteghem die zijn programma Spits live uitzond aan de abdij van Averbode.