Nieuws

Steun onze lokale ondernemers, en win zelf een mooi feestarrangement!

22 Jun 2021

Door 6 stempels te verzamelen bij lokale ondernemers in de Merode kunnen deelnemers een mooi feestarrangement winnen.

Zin in een tentoonstelling? Keuze te over!

08 Jun 2021

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de norbertijnen in het Merodegebied, dan is het een goed idee om één van de tentoonstellingen te bezoeken die onze partners dit jaar in petto hebben. We zetten hier alle tentoonstellingen voor u op een rijtje.

Norbertijnenexpo reist door acht Merode-gemeentes

07 Jun 2021

Cultuur & Erfgoed de Merode organiseert een mooie expo die rond gaat in de verschillende gemeenten en vaak te bewonderen is op een erfgoedlocatie. Een rondreizende tentoonstelling toont het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Deze expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek.

Kunstenaars gezocht!

27 May 2021

De vzw OXOt! Westerlo organiseert een kunstwedstrijd in het teken van 900 jaar norbertijnen. Creatievelingen in alle artistieke disciplines kunnen zich inschrijven om deel te nemen. Alle kunstwerken worden tentoongesteld van 1 tot 3 oktober. Zowel een professionele jury als het publiek zullen de werken beoordelen. De winnaar verdient een mooie geldprijs.

Wandelen en yoga zetten traditie van verstilling en zingeving verder

27 May 2021

In de uitgestrekte natuur van het Merodegebied ervaar je stilte en rust. Geen toeval, de traditie van verstilling, onthaasting en zorg gaat hier vele eeuwen terug. Het landschapspark koestert stilte zelfs als erfgoedwaarde. Ter gelegenheid van het feestjaar 900 jaar norbertijnen geven Yoga Natuurlijk, Stiltewandelingen Steven De Winter en de gemeente Westerlo deze traditie een hedendaagse invulling.

Onzekerheden corona spelen activiteiten feestjaar parten

28 Apr 2021

Door de coronacrisis zien de organisatoren van activiteiten in het kader van het feestjaar 900 jaar norbertijnen zich genoodzaakt het programma in het kader van 900 jaar norbertijnen licht aan te passen. De rondreizende tentoonstelling die in mei van start zou gaan, verhuist naar later op het jaar.

Feestjaar 900 jaar norbertijnen mist zijn start niet

28 Apr 2021

Op woensdag 28 april werd de aftrap gegeven voor het feestjaar ‘900 jaar norbertijnen in de Merode’. Een hele dag lang konden we rekenen op heel wat media-aandacht van kranten, tijdschriften, radio en tv. En dat vanuit de verschillende provincies. Klap op de vuurpijl was Radio 2-presentator David Van Ooteghem die zijn programma Spits live uitzond aan de abdij van Averbode.