Nieuws

Kunstenaars gezocht!

De vzw OXOt! Westerlo organiseert een kunstwedstrijd in het teken van 900 jaar norbertijnen. Creatievelingen in alle artistieke disciplines kunnen zich inschrijven om deel te nemen. Alle kunstwerken worden tentoongesteld van 1 tot 3 oktober. Zowel een professionele jury als het publiek zullen de werken beoordelen. De winnaar verdient een mooie geldprijs.  

OPUS BONUM, de tentoonstelling die OXOt! vzw in oktober organiseert, wordt samengesteld met kunstwerken die door verschillende kunstenaars speciaal ter gelegenheid van het feestjaar voor 900 jaar norbertijnen worden gemaakt. 

Iedereen kan deelnemen. Schilders, beeldhouwers, theatermakers, dansers, muzikanten,… alle kunstvormen zijn welkom. Er is ook geen leeftijdsbeperking. Het werk moet wel een link hebben met het verhaal van de norbertijnen in het Merodegebied. De zeer ruime culturele en spirituele erfenis van de norbertijnen kan hierbij zeker en vast een bron van inspiratie zijn. Een maatschappelijke reflectie op deze geschiedenis is een mogelijke invalshoek.   

Alle kunstwerken worden tentoongesteld van 1 tot 3 oktober  bij OXOt! Vzw, Hollandse dreef 1 in Westerlo. Het publiek kan zijn stem uitbrengen voor zijn favoriete werk. Zondagavond worden de winnaars bekend gemaakt. 

Er zijn 3 prijzen te winnen: er is een prijs van de jury ter waarde van 400 euro, een prijs van het publiek ter waarde van 300 euro.  Als laatste gaat er ook een waardebon ter waarde van 150 euro naar het beste werk in de categorie jonger dan 14 jaar. Deze prijs wordt ook gekozen door publiek. 

OXOt! Westerlo is een sociaal geïnspireerd kunstcollectief waar iedereen met een hart voor hedendaagse kunst op een laagdrempelige manier terecht kan. De vzw ondersteunt kunstenaars met middelen en biedt hen de ruimte om hun kunstwerken te vervaardigen. Ook is ze een ontmoetingsplek voor kunstenaars uit verschillende disciplines. Daarnaast wil OXOt! vzw ook aansturen op een bredere culturele beleving en zo een artistieke katalysator zijn in de regio Westerlo.

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die volgens jou aan deze wedstrijd zou moeten deelnemen, schrijf je snel in of stuur deze info door. 

Inschrijven via mail aan: westerlo@oxot.be (ten laatste op 30 juni 2021)

Meer info en het volledige wedstrijdreglement: www.oxotwesterlo.weebly.com


Nog meer nieuws

Steun onze lokale ondernemers, en win zelf een mooi feestarrangement!

22 Jun 2021

Door 6 stempels te verzamelen bij lokale ondernemers in de Merode kunnen deelnemers een mooi feestarrangement winnen.

Zin in een tentoonstelling? Keuze te over!

08 Jun 2021

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de norbertijnen in het Merodegebied, dan is het een goed idee om één van de tentoonstellingen te bezoeken die onze partners dit jaar in petto hebben. We zetten hier alle tentoonstellingen voor u op een rijtje.

Norbertijnenexpo reist door acht Merode-gemeentes

07 Jun 2021

Cultuur & Erfgoed de Merode organiseert een mooie expo die rond gaat in de verschillende gemeenten en vaak te bewonderen is op een erfgoedlocatie. Een rondreizende tentoonstelling toont het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Deze expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek.