Nieuws

Laatste weken van de reizende ten­toon­stelling: Hulshout en Wolfsdonk

De expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek. De norbertijnen speelden een grote rol in de ontwikkeling van de lokale landbouw en economie. Zij waren en zijn een toevluchtsoord voor bedevaarders en mensen op zoek naar stilte en rust. Kleine anekdotes maken de geschiedenis tastbaar. Een korte film duidt hun leven, werk en relevantie vandaag.

Tot 31 oktober is de tentoonstelling nog te zien in Hulshout in het Ceusterhuysje, Netestraat 2.

Eindbestemming is de Sint-Antonius Abtkerk in Wolfsdonk van 5 tot 21 november.
Hier kan u elke dag gratis van 13u30 – 16u30 de tentoonstelling ‘900 jaar norbertijnen’ bewonderen.

Op vrijdag 19 november 2021 vindt om 20u een finissage van deze tentoonstelling plaats, een feestelijke afsluiter van de rondreis die deze tentoonstelling maakte door het Merodegebied. U kan zich verwachten aan een warme culturele avond met muziek over onze streek door Lennaert Maes, speeches van de abt van Averbode, Marc Fierens, burgemeester van Aarschot, Gwendolyn Rutten, en een afsluitende receptie. 
Mogelijkheid tot inschrijven via Tentoonstelling 900 jaar Norbertijnen - Het Gasthuis


Nog meer nieuws

Finissage rondreizende expo 900 jaar norbertijnen

05 Nov 2021

Feestelijke afsluiter van de rondreizende tentoonstelling '900 jaar norbertijnen' op vrijdag 19 november om 20u in de Sint-Antonius Abtkerk van Wolfsdonk.

Laatste weken van de reizende ten­toon­stelling: Hulshout en Wolfsdonk

27 Oct 2021

Een rondreizende tentoonstelling toont al enkele maanden het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Tot 31 oktober is deze nog te zien in Hulshout in het Ceusterhuysje, Netestraat 2. Eindbestemming is de kerk in Wolfsdonk van 5 tot 21 november.

9 x 900 gratis Averbode producten

26 Oct 2021

Feest in Het Moment, het belevingscentrum van de Abdij van Averbode: naar aanleiding van het jubeljaar 900 jaar norbertijnen, klinkt op zaterdag 9 oktober 2021 het startschot voor 9 feestweken in Het Moment. 9 weken lang worden er elke week 900 Averbode producten weggegeven.