Nieuws

Laatste weken van de reizende ten­toon­stelling: Hulshout en Wolfsdonk

De expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek. De norbertijnen speelden een grote rol in de ontwikkeling van de lokale landbouw en economie. Zij waren en zijn een toevluchtsoord voor bedevaarders en mensen op zoek naar stilte en rust. Kleine anekdotes maken de geschiedenis tastbaar. Een korte film duidt hun leven, werk en relevantie vandaag.

Tot 31 oktober is de tentoonstelling nog te zien in Hulshout in het Ceusterhuysje, Netestraat 2.

Eindbestemming is de Sint-Antonius Abtkerk in Wolfsdonk van 5 tot 21 november.
Hier kan u elke dag gratis van 13u30 – 16u30 de tentoonstelling ‘900 jaar norbertijnen’ bewonderen.

Op vrijdag 19 november 2021 vindt om 20u een finissage van deze tentoonstelling plaats, een feestelijke afsluiter van de rondreis die deze tentoonstelling maakte door het Merodegebied. U kan zich verwachten aan een warme culturele avond met muziek over onze streek door Lennaert Maes, speeches van de abt van Averbode, Marc Fierens, burgemeester van Aarschot, Gwendolyn Rutten, en een afsluitende receptie. 
Mogelijkheid tot inschrijven via Tentoonstelling 900 jaar Norbertijnen - Het Gasthuis


Nog meer nieuws

Klok Hugo in Averbode

16 Dec 2021

De feestelijke klanken rond 900 jaar norbertijnen zullen in de toekomst nog mooier klinken nu de abdijkerk van Averbode een klok rijker is.

Finissage rondreizende expo 900 jaar norbertijnen

05 Nov 2021

Feestelijke afsluiter van de rondreizende tentoonstelling '900 jaar norbertijnen' op vrijdag 19 november om 20u in de Sint-Antonius Abtkerk van Wolfsdonk.

Koninklijk bezoek

16 Dec 2021

900 jaar norbertijnen? Dat verdient ook koninklijke wensen, zo moet men in Laken gedacht hebben.