Nieuws

Onzeker­heden corona spelen activitei­ten feest­jaar parten

Door de coronacrisis zien de organisatoren van activiteiten in het kader van het feestjaar 900 jaar norbertijnen zich genoodzaakt het programma in het kader van 900 jaar norbertijnen licht aan te passen. De rondreizende tentoonstelling die in mei van start zou gaan, verhuist naar later op het jaar. 

De tentoonstelling over het Norbertijnenerfgoed in onze streek zou van start gaan op 1 mei. De rondreizende expo zou vanaf dan om de twee weken naar een andere gemeente van het Merodegebied reizen en in totaal 7 locaties aandoen. Maar door de huidige corona-regels zal de tentoonstelling helaas vermoedelijk pas in juni van start kunnen gaan. De eerste twee locaties, Herselt en Aarschot, verhuizen al zeker naar het najaar. 

“Als alles positief evolueert, hopen we de deuren van de tentoonstelling te kunnen openen op 11 juni in Hulshout”, aldus Melissa Geerts van de Projectvereniging voor cultuur en erfgoed in de Merode. “Natuurlijk moeten we rekening blijven houden met nog meer uitstel. Maar we zijn vast van plan om de tentoonstelling op alle locaties te laten doorgaan, al is het dan wat later.”  

Ook de organisatoren van het parochieteam van Groot-Vorst, die een festiviteit gepland hadden in de pastorij en de pastorijtuin van Groot-Vorst, beslisten om deze een jaar uit te stellen. Felix Van Bel: “We vinden het ontzettend jammer, maar in het belang van ieders gezondheid en gezien de onzekere situatie waarin we ons nog steeds bevinden, hebben wij beslist de feestelijkheden uit te stellen.” 

Stiltewandelingen, begeleide fietstochten en andere tentoonstellingen die buiten plaatsvinden, gaan voorlopig wel gewoon door. Toch raden wij geïnteresseerden aan om steeds goed de website www.norbertijnenindemerode.be te raadplegen. Nog meer nieuws

Finissage rondreizende expo 900 jaar norbertijnen

05 Nov 2021

Feestelijke afsluiter van de rondreizende tentoonstelling '900 jaar norbertijnen' op vrijdag 19 november om 20u in de Sint-Antonius Abtkerk van Wolfsdonk.

Koninklijk bezoek

16 Dec 2021

900 jaar norbertijnen? Dat verdient ook koninklijke wensen, zo moet men in Laken gedacht hebben.

Klok Hugo in Averbode

16 Dec 2021

De feestelijke klanken rond 900 jaar norbertijnen zullen in de toekomst nog mooier klinken nu de abdijkerk van Averbode een klok rijker is.