Nieuws

Onzekerheden corona spelen activiteiten feestjaar parten

Door de coronacrisis zien de organisatoren van activiteiten in het kader van het feestjaar 900 jaar norbertijnen zich genoodzaakt het programma in het kader van 900 jaar norbertijnen licht aan te passen. De rondreizende tentoonstelling die in mei van start zou gaan, verhuist naar later op het jaar. 

De tentoonstelling over het Norbertijnenerfgoed in onze streek zou van start gaan op 1 mei. De rondreizende expo zou vanaf dan om de twee weken naar een andere gemeente van het Merodegebied reizen en in totaal 7 locaties aandoen. Maar door de huidige corona-regels zal de tentoonstelling helaas vermoedelijk pas in juni van start kunnen gaan. De eerste twee locaties, Herselt en Aarschot, verhuizen al zeker naar het najaar. 

“Als alles positief evolueert, hopen we de deuren van de tentoonstelling te kunnen openen op 11 juni in Hulshout”, aldus Melissa Geerts van de Projectvereniging voor cultuur en erfgoed in de Merode. “Natuurlijk moeten we rekening blijven houden met nog meer uitstel. Maar we zijn vast van plan om de tentoonstelling op alle locaties te laten doorgaan, al is het dan wat later.”  

Ook de organisatoren van het parochieteam van Groot-Vorst, die een festiviteit gepland hadden in de pastorij en de pastorijtuin van Groot-Vorst, beslisten om deze een jaar uit te stellen. Felix Van Bel: “We vinden het ontzettend jammer, maar in het belang van ieders gezondheid en gezien de onzekere situatie waarin we ons nog steeds bevinden, hebben wij beslist de feestelijkheden uit te stellen.” 

Stiltewandelingen, begeleide fietstochten en andere tentoonstellingen die buiten plaatsvinden, gaan voorlopig wel gewoon door. Toch raden wij geïnteresseerden aan om steeds goed de website www.norbertijnenindemerode.be te raadplegen. Nog meer nieuws

Norbertijnenexpo reist door acht Merode-gemeentes

07 Jun 2021

Cultuur & Erfgoed de Merode organiseert een mooie expo die rond gaat in de verschillende gemeenten en vaak te bewonderen is op een erfgoedlocatie. Een rondreizende tentoonstelling toont het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Deze expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek.

Zin in een tentoonstelling? Keuze te over!

08 Jun 2021

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de norbertijnen in het Merodegebied, dan is het een goed idee om één van de tentoonstellingen te bezoeken die onze partners dit jaar in petto hebben. We zetten hier alle tentoonstellingen voor u op een rijtje.

Steun onze lokale ondernemers, en win zelf een mooi feestarrangement!

22 Jun 2021

Door 6 stempels te verzamelen bij lokale ondernemers in de Merode kunnen deelnemers een mooi feestarrangement winnen.