Nieuws

Steun onze lokale ondernemers, en win zelf een mooi feestarrangement!

Verzamel 6 stempels en maak kans op een Merode-bon van 50 euro of de hoofdprijs, een feestarrangement van 600 euro, helemaal op jouw maat! Meedoen is heerlijk, want je wandelt en fietst langs heel wat belevingen in een prachtige regio. Je maakt bijzondere stops, langs een bakkerij, een café, een ezelhouder, een prachtig gelegen B&B... en je verzamelt er stempels. 

Dit jaar vieren we 900 jaar norbertijnen in landschapspark De Merode, de broederorde van de abdij van Averbode en van Tongerlo. De norbertijnen drukken tot en met vandaag hun stempel op het Merode-gebied.  Ze verwelkomen jou graag in hun regio, in het gezelschap van een boeiende schare lokale ondernemers, die een Merode-label dragen. De ondernemers kregen dit label omdat ze zich met hun product of dienst verbinden aan landschapspark de Merode en de perfecte ambassadeurs zijn van dit prachtige gebied!

Ontdek het zelf en fiets- en of wandel met deze verzamelkaart langs de houders van het belevingslabel ‘de Merode’. Dat kan je doen aan de hand van de nieuwe fiets- en wandelbrochures ‘900 jaar norbertijnen in de Merode’. De tochten in deze brochures gaan langs het uitgebreide erfgoed en je vindt er boeiende historische informatie voor onderweg.


De verzamelkaart vind je bij een van deze labelhouders 


Nog meer nieuws

Norbertijnenexpo reist door acht Merode-gemeentes

07 Jun 2021

Cultuur & Erfgoed de Merode organiseert een mooie expo die rond gaat in de verschillende gemeenten en vaak te bewonderen is op een erfgoedlocatie. Een rondreizende tentoonstelling toont het waardevolle verleden van de norbertijnen in de Merode. Deze expo leert over de gebouwen en de architectuur, en duidt de invloed van deze religieuze orde op de eigen streek.

Zin in een tentoonstelling? Keuze te over!

08 Jun 2021

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de norbertijnen in het Merodegebied, dan is het een goed idee om één van de tentoonstellingen te bezoeken die onze partners dit jaar in petto hebben. We zetten hier alle tentoonstellingen voor u op een rijtje.

Steun onze lokale ondernemers, en win zelf een mooi feestarrangement!

22 Jun 2021

Door 6 stempels te verzamelen bij lokale ondernemers in de Merode kunnen deelnemers een mooi feestarrangement winnen.