Nieuws

OXOt! winnaars kunst­wedstrijd OPUS BONUM

De vzw OXOt! Westerlo organiseerde begin oktober een kunstwedstrijd OPUS BONUM in het teken van 900 jaar norbertijnen. Creatievelingen in alle artistieke disciplines konden zich inschrijven om deel te nemen. Zowel een professionele jury als het publiek hebben, na een tentoonstelling van drie dagen, de werken beoordeeld. Bij de volwassenen waren er 20 inzendingen, in de categorie -14 waren er 6 inzendingen en voor de prijs van het publiek zijn er 165 formulieren ingevuld geweest.

Elke Matthijs, Jelle Hendrickx en Max Chung zijn er als winnaars uitgekomen.

De prijs van de jury ging naar Elke Matthijs met een prachtig beeld in gips. Jelle Hendrickx mag zich de trotse winnaar noemen van de prijs van het publiek met een tekening op krantenpapier. En voor de categorie jonger dan 14 jaar is de winnaar Max Chung met een creatieve tekening in kleur. 

Van harte gefeliciteerd!

Benieuwd naar de andere kunstwerken die ingezonden zijn voor deze kunstwedstrijd? Neem hier dan eens een kijkje. 


OXOt! Westerlo is een sociaal geïnspireerd kunstcollectief waar iedereen met een hart voor hedendaagse kunst op een laagdrempelige manier terecht kan. De vzw ondersteunt kunstenaars met middelen en biedt hen de ruimte om hun kunstwerken te vervaardigen. Ook is ze een ontmoetingsplek voor kunstenaars uit verschillende disciplines. Daarnaast wil OXOt! vzw ook aansturen op een bredere culturele beleving en zo een artistieke katalysator zijn in de regio Westerlo.


Nog meer nieuws

Finissage rondreizende expo 900 jaar norbertijnen

05 Nov 2021

Feestelijke afsluiter van de rondreizende tentoonstelling '900 jaar norbertijnen' op vrijdag 19 november om 20u in de Sint-Antonius Abtkerk van Wolfsdonk.

Klok Hugo in Averbode

16 Dec 2021

De feestelijke klanken rond 900 jaar norbertijnen zullen in de toekomst nog mooier klinken nu de abdijkerk van Averbode een klok rijker is.

Koninklijk bezoek

16 Dec 2021

900 jaar norbertijnen? Dat verdient ook koninklijke wensen, zo moet men in Laken gedacht hebben.